COVS Zeeuws-Vlaanderen wint van WASO

Donderdagavond 9 november was het zover, de jaarlijkse wedstrijd tegen onze collega’s uit het Waasland. Na een nipt verlies vorig jaar op het terrein van KFC Vrasene, niet te verwarren met de fastfoodketen KFC, ging onze ploeg met 3-2 verlies naar huis. Dit maal was het aan ons om de voetbalwedstrijd te organiseren. Op het voetbalveld van VV Vogelwaarde mochten de lichtmasten blijven branden, want na de training van de jeugd van de lokale dorpsclub betraden de scheidsrechters het veld. Onder leiding van het arbitrale trio Sjarco van den Bergen, Arthur Smits en Davy Boodts werd om 20.00 gefloten voor de aftrap.

Coach Marten had echter voor een opmerkelijke opstelling gekozen, hij had besloten om met 12 man te starten in plaats van 11. “Helaas” kwam de attente scheidsrechter hier op tijd achter waardoor wij toch met 11 moesten beginnen. Al vlug in de wedstrijd was het spannend en na het vlugge doelpunt van Nieck, was het WASO dat meteen antwoordde, Zo stond het na 10 minuten al 1-1. Het is dat onze verdediging nog veel weg kon werken anders had het anders gelopen. Centraal achterin stonden Marco en John, geassisteerd door Arno en Mitchell op de flanken. Niet alleen bij Zeeuws-Vlaanderen ging het wel eens mis, ook bij WASO zaten er gaten in de verdediging. Niet lang na de 1-1 was het Julian die het net wist te vinden, maar ook hierop wist WASO meteen te antwoorden. Al snel stond het dus 2-2. Dat beloofde een mooie avond te worden voor de supporters. Gelukkig maakten wij voor de rust nog 4-2 door goed aanvallend werk van Sebastiaan, Jelle, Randy en Hans, waardoor wij met goede moed de thee konden opzoeken.

Na de lekker warme thee te hebben gedronken, bedankt Anita en Riet, konden we verder met de tweede helft. Coach Marten had een aantal vervangingen doorgevoerd. Zo mochten Maartje, Gerrit en Floyd het veld betreden. Waar we in de 1e helft nog geluk hadden gehad, en het lekker droog was, begon het nu te miezeren. Dit mocht echter de pret niet drukken. Owen die een puike partij stond te keepen zorgde er voor dat hij zijn doel zo goed mogelijk schoon hield. Helaas viel al snel in de 2e helft Sebastiaan al uit door een blessure (daar heeft hij patent op als hij met ons mee voetbalt) en scoorde WASO nog de 4-3 waardoor het nog even spannend werd. Gelukkig kwam niet veel later de 5-3 voor ons en was het verzet van WASO gebroken. Scheidsrechter van den Bergen vond het wel goed geweest en floot af.

Na afloop van de wedstrijd was er friet met stoverij en een lekker koud biertje in de kantine. Het heeft zeker gesmaakt! Wij willen Spar de Buck dan ook bedanken voor zijn bijdrage.