Een weekendje weg met de COVS Zeeuws-Vlaanderen

 

De wisselbeker

De wisselbeker

Nederlands Kampioen worden op het NK zaalvoetbal van de COVS in Terneuzen is één ding, je moet de titel het volgende jaar ook gaan verdedigen. Dat hebben we met verve gedaan, want we zijn verdienstelijk vierde geworden en namen ook nog de sportiviteitsprijs mee naar huis.

<

Team COVS Zeeuws-Vlaanderen: Vlagger Sjarco van den Bergen, Merijn de Roeck, Nieck Elderson, Floyd de Vries, Hans Stoffijn, Coach Peter Scherpenisse, Ricardo Stoffijn, Eric van Nieuwenhuyze, Stefan den Boeft en Marten Elderson

Op 18 januari was het zover: in Leek in Groningen op 350 km van Terneuzen (iets verder als naar Parijs) organiseerde de COVS Drachten samen met de groep Groningen het NK zaalvoetbal 2014.

We stonden voor het dilemma of ’s morgens heen en ’s avonds terug of een overnachting regelen? Het werd het laatste. In Roden vlak bij Leek vonden we een leuke groepsaccomodatie waar we voor weinig geld 2 nachten zijn gebleven, dus vrijdag heen en zondag terug, zodat we in alle rust van het toernooi konden genieten, je maakt het tenslotte maar een paar keer mee in je carrière als arbiter dat je mee kunt doen. In het kader van ons 75-jarig bestaan hadden we ook een potje om wat extra’s te financieren.

Toernooi

Prijzenkast NK Leek

Prijzenkast NK Leek

Het toernooi verliep na een wat moeizame start voorspoedig. In de eerste wedstrijd was Groningen onze tegenstander en na 5 minuten keken we al tegen een 0 – 3 achterstand aan. Dat beloofde niet veel goeds. Maar de mannen stroopten de mouwen eens op en knokten zich via twee doelpunten van Nieck en de gelijkmaker door Ricardo terug naar 3 – 3. Ondertussen hield Eric het doel schoon met schitterende reddingen. We zagen toen wel al dat dit een van de titelkandidaten zou worden.

De tweede wedstrijd tegen de Zaanstreek was eigenlijk een makkie, via Ricardo en een hattrick van Nieck liepen we uit naar 4 – 0 waarna het nog 4 – 1 werd door een foutje achterin.

De laatste poulewedstrijd was tegen Centraal Drenthe. Er moest gelijk gespeeld worden om de kruisfinale te halen.  We begonnen slecht aan de wedstrijd want we keken al snel tegen een 1 – 0 achterstand aan, maar dat duurde niet lang. Opnieuw brak Ricardo de ban waarna Nieck zijn tweede hattrick op rij aantekende waardoor we uitliepen naar 1 – 4. De Drenten mochten nog even terugkomen naar 2 – 4, maar daar bleef het bij.

We zaten dus in de kruisfinale als tweede achter Groningen. In de andere poule staken Boxmeer Cuyk en Nijverdal er bovenuit, waarvan de laatste onze tegenstander zou worden. Het werd een spannende pot; nadat we opnieuw achter kwamen met 0 – 1 scoorde Nieck de 1 – 1 en de 2 – 1. Twee minuten voor tijd gaf Hans het beslissende passje op Nieck om hem vrij voor de keeper te zetten. Helaas sloeg een van de Achterhoekers  de bal weg. De scheids gaf nog wel een vrije schop, maar verzuimde de gele kaart te trekken, waarna het onvermijdelijke gebeurde; dezelfde speler die net hands maakte scoorde in de laatste seconden de gelijkmaker! Wat een pech, we waren gewoon beter!

Supporters

Supporters

Penalty’s dus… We verloren deze loterij helaas met 4 – 3 en konden ons opmaken voor de wedstrijd om de 3e en 4e plaats. In de andere kruisfinale bleek het ook een gelijkspel te zijn en daar verloren de Groningers de strafschoppenserie waardoor we voor de tweede keer tegenover elkaar kwamen te staan. Helaas ging deze wedstrijd verloren, onze eerste verliespartij in het toernooi. We kwamen nog wel op 2 – 2 door twee goals van Nieck, maar verloren uiteindelijk met 2 – 4. We waren er dicht bij, waren zeker niet de mindere van de andere finalisten, maar misten het beetje geluk dat je soms nodig hebt om kampioen te worden.

De finale werd gewonnen door Boxmeer Cuyk dat Nijverdal met 2 – 1 versloeg.

Einduitslag:

  1. Boxmeer Cuijk
  2. Nijverdal
  3. Groningen
  4. Zeeuws Vlaanderen
  5. Oss / Uden
  6. Centraal Drenthe
  7. Drachten
  8. Zaanstreek
Winnaars sportiviteitsprijs

Winnaars sportiviteitsprijs

Bij de prijsuitreiking werden we blij verrast met de sportiviteitsprijs. Niet onbelangrijk op een toernooi van de COVS en we mogen er als team dan ook zeer trots op zijn. Iedereen gedroeg zich bijzonder sportief zowel in als buiten het veld.

Het weekendje Roden

<

Gezelligheid in “De Stal”

We vertrokken vrijdagmiddag met vier auto’s uit Zeeuws Vlaanderen met Floyd de Vries, Merijn de Roeck, Marten Elderson, Nieck Elderson, Stefan den Boeft, Eric van Nieuwenhuyze, Hans Stoffijn en Ricardo Stoffijn als spelers. Peter Scherpenisse  en Sjarco van den Bergen waren er bij als coach en vlaggenist, Amanda van Nieuwenhuyze, Riet Elderson, Agnes Stoffijn, Ester Scherpenisse en Naomi waren mee als supporter.

We verbleven er in “De Hullen”, een groepsaccomodatie waar we in “De Stal” sliepen! Hartstikke gezellig, we kwamen de avond door met een “Juupje”, een zak chips en een potje kaarten of een spelletje mens-erger-je-nieten, dan wel ouwehoeren over de zaken die ons zoal bezighouden. Zaterdagmorgen zorgde de beheerster voor een ontbijtbuffet en ‘s avonds, na afloop van het toernooi werden we voorzien van een driegangenmenu voor de prijs van een grote friet met! Na twee rustige nachten waarin we slechts af en toe opgeschrikt werden door geschreeuw uit de kamer met jongeren, dan wel door gestommel richting toilet van een senior met een plasprobleem togen we zondagmorgen voldaan naar huis.

Peter Scherpenisse

Nieck met onze 4e prijs

Nieck met onze 4e prijs