Spelregelwedstrijd Breda

Sjongejonge wat een eind… Vorig jaar Roosendaal, dit jaar Breda. Arthur en ik vonden het niet gek dat er zo weinig mensen zin hadden in de spelregelwedstrijden, maar samen met Stefan waren we dan toch op pad richting “de Parel van het Zuiden”. Alle drie hadden we al weken van training achter de rug en die mocht er dus nu uit komen.

Om een statement te maken waren we uiteraard 10 minuten te laat. “Sorry Broek, file, je kent dat wel als je zo’n eind moet rijden”. We kregen uiteraard nog een bakje koffie, waarna we her en der verspreid werden om de eerste schriftelijke vragen te gaan maken.

Na deze ronde met vragen, kregen we een ronde Leesvragen, een ronde beeldvragen en een ronde met quizvragen. De ene vraag nog moeilijker dan de andere, maar we sloegen ons er doorheen, én met resultaat! Uiteraard is dit district een mengelmoes van Zeeland en Brabant, maar we kunnen met trots zeggen dat we de beste van Zeeland waren! Walcheren 1 en 2 waren geen partij, terwijl Noord- en Zuid-Beveland niet eens van de partij waren.

Hierbij de uiteindelijke uitslag:

1. Breda 1
2. Breda 2
3. Roosendaal 1
4. Roosendaal 2
5. Zeeuws-Vlaanderen
6. Walcheren 1
7. Walcheren 2

Het was een leuke, leerzame avond en ik wil iedereen dan ook oproepen om volgend jaar gezellig mee te doen. En zeg nou eerlijk, verder dan Breda kunnen we volgend jaar niet zitten.

Sjarco van den Bergen